dimarts, 6 de febrer de 2018

Inventem faules!

Hola a totes i tots!

En aquesta entrada del blog us volem ensenyar les faules que vam fer els nenes i nenes de tercer. 

Abans de posar-nos a imaginar les nostres faules vam treballar què eren les faules i quins elements tenien. Si en voleu recordar una de ben coneguda, mireu aquest vídeo:
Què creieu que podem aprendre d'aquesta història? Podeu escriure'ns un comentari.


A continuació us deixem amb les faules dels diferents grups. Faula del guepard, el llop i el coala

Un guepard estava escapant d'un caçador i el caçador va disparar-lo i el va ferir a la pota. Al caure, el caçador va ficar-li verí a la ferida, perquè es morís. Després va arribar el coala i el llop àrtic. Quan van veure el que li havia passat al guepard van marxar a buscar coses per curar-lo. El coala va anar fins a Austràlia a buscar una fulla màgica i el llop va anar a l'Àrtic a buscar gel. Entre els dos van aconseguir curar el guepard, que els va donar les gràcies. El caçador, quan va veure tants animals va fugir cames ajudeu-me.
La sabana va viure en pau.

Moralina: Has d'ajudar a tothom.

Autors: Dalmau, Leo i Pablo


Faula del castor, el gat i la zebra

Un castor, un gat i una zebra van embarcar-se al Titànic l'any 1912. El vaixell es va enfonsar mentre els tres animals eren al lavabo. El castor policia va dir: només dones, nens i avis als bots salvavides. El gat era de primera classe i la zebra de tercera.
El vaixell va estar tres hores enfonsant-se. Tothom va aconseguir salvar-se, excepte la zebra Bran, que no aconseguia mantenir-se sobre les restes del vaixell. El castor portava una americana negra, una corbata vermella i el gat es feia el repipi. El castor es va estripar la samarreta, es va llençar a l'aigua i
va salvar a la zebra, que ja estava cansada de nedar i començava a enfonsar-se. Llavors, de sobte, va aparèixer el vaixell Carpathia i va rescatar a tots els animals que hi havia. Van arribar a Nova York i allà van poder viure feliços.

Moralina: Mai pugis a un vaixell que no té suficients bots salvavides.
Autors: Mirela, Martí i Yussif.9.jpg (1600×1163)

8.jpg (1600×1163)


Faula de les dues àguiles

Dues àguiles, Kay i Griz, que eren germanes es van perdre al bosc. Buscaven menjar: ratolins, peixos... L'àguila petita, que es deia Kay, es va trobar una altra àguila i li va explicar que s'havia perdut i tenia molta gana. Va resultar que es van caure molt bé i van fer-se amigues. Aquesta àguila coneixia moltes àguiles i era molt divertit estar amb ella. Però en Kay trobava a faltar en Griz. Aquella mateixa nit es van trobar i van tornar juntes a casa seva, on van ser feliços per sempre més.

Moralina: Quan els nostres pares es moren ens hem de posar al seu lloc i cuidar-nos.

Autors: Max, Ernesto i Madjoulin

11.jpg (1572×1163)

5.jpg (1163×1600)

3.jpg (1163×1600)


Faula del gos i el drac de Komodo

Hi havia una vegada un gos i un drac de Komodo. Vivien en una illa molt llunyana de l'Àsia. Es van trobar un dia i com que es volien menjar una rata que havien trobat, es van barallar. El gos li deia al drac que per veure qui es menjava la rata podien fer una cursa. El drac la va perdre i estava molt trist. Li deia que era injust perquè ell no tenia les cames tan llargues i s'havia d'arrossegar per moure's. El gos va tenir compassió i li va proposar que compartissin la rata. Cadascú la va mossegar per una banda i se la van menjar entre els dos. Van ser amics per sempre. I conte contat, aquest conte s'ha acabat.

Moralina: S'ha de compartir. Cadascú té qualitats diferents.

Autors: Dani i Lucas C.

1.jpg (1600×1163)


2.jpg (1600×1163)Faula dels 4 amics

Hi havia una vegada quatre amics de l'ànima, dels quals tres eren pobres i un, ric. Eren un guepard, un peix globus, una foca i un mico. El peix globus es va enfadar i els altres tres amics es van espantar i el peix globus se'n van anar del grup. Un dia no sabien què fer sense el seu quart amic, que era qui animava el grup. Van passar tres mesos separats, sense veure'l, fins que un dia el seu amic va venir i els va dir que ell també els havia trobat a faltar molt. Llavors van tornar a ser amics. Però resulta que un nen que estava obsessionat amb el joc Minecraft. Van jugar amb ell i entre tots el vam guanyar. Vam fer-ho tant bé que ens vam tornar una llegenda. El nen va anar a la presó.

Autors: Jeremy, Gabriel, Lucas L. I Esteban

6.jpg (1163×1600)Faula: el llop i la lloba

En un bosc d’ Argentina van celebrar una cursa de llops i llobes. Els llops es pensaven que seria molt fàcil guanyar les llobes i els deien: la la la la laa laa! Els nois gunanyareeeem! I les llobes s’enfadaven.

El dia de la cursa va resultar que van guanyar les noies i al bosc tots estaven enfadats. Van decidir fer una “revancha” i aquest cop van guanyar els llops mascles. Però al bosc encara estaven tristos. Després van fer una reunió i van decidir que tots som iguals i a vegades uns guanyen i altres vegades els altres. Des de llavors al bosc tothom va tornar a ser feliç.

Moralina: tots som iguals.

Autors: León, Greta i Ikram.

4.jpg (1163×1600)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada